Thursday, June 30, 2011

Oral Questions




شفوي السنه اللي فاتت بتاع دفعتنا خلوا بالكوا من الشفوي ده لان في ناس كتييييييير مننا نقصوا فيه وجامد وفي ناس برده خدوا فول مارك في اسئله سهله خالص بالتوفيق ان شاء الله  

Meshmesha Eladl
ana emt7nt ENT elnharda
d5lt l dr hesham eladl
s2lna
little area
medial wall of tympanic membrane
adenoid
trachestomy
CHL
SNHL
meniere dis
presbicausis
tonsillectomy

Dina Mahmood

اولا انا دخلت للدكتور يوسف ودكتور على أبو بيه

الاسئلة كانت كالآتى
what is the meaning of scleroma?
بعد كدا بيتفسح فى كل كلمة سكليروما فى المنهج عندك
شكلها ايه
والبيوبسى بيبقى فيها اي؟
والعلاج ايه ؟

what is the contraindication of tracheostomy ?
A: NO C.I

what is the meaning of furunlosis?
وايه هى اول او اهم شكوى للمريض
الاجابة لازم تقوله
pain on mastication
لان الشعب المصرى بيحب الاكل وهمه على بطنه

وبقية الموضوع طبعا

وبعدين otomycosis
ونفس الحكاية

cancer larynx
types
symptoms of each
the best prognosis

نسيت يا جماعة حاجة مهمة جداااااااا
النطق
الدكتور دقق معانا فيه جدااااااااا
الدكتور على كروتنا كلمة كدا من المكلكعين
قالنا لا واحدة واحدة
اسمها ايه؟
ولو منطقتش صح هياخد انطباع انك مكنتش بتحضر
Sherif Ahmed
بقية اسئلة الدكتور محمود عطية
UNILATERAL NASAL OBSTRUCTION
C/P OF NASOPHARYNGEAL CARCINOMA
TREATMENT
ليه بقي النازو فارينجيال كارسينوما بتعمل انتفاخ في الرقب

COMPLICATIONS OF OM
OTITIS MEDIA
وعلاج الكومبليكاشن بتاع الاوتيتس ميديا
CAUSES OF SECRETORY OM
TREATMENT BETA3HA

.
Yasmina Smsm
انا دخلت لدكتور محمد رشاد ودكتور محمد قطب

دكتور محمد رشاد زى العسل سألني في
causes of deafness
ttt of secretory otitic media
وقعد يقولنا مكنتوش بتحضروا والكلام دا
بس هو عسول خالص بيدي درجات حلوة

دكتور محمد قطب (حسبي الله ونعم الوكيل ) بهدلني
اول ما دخلنا سألنا
cortical mastidectomy
انا قلتله بتاعه cholestiatoma
قالي لأ التانية قلتله مش عارفاها

بعدين سألني في
SNHL
مكنتش مراجعاه اوي بس جاوبت كتير منه
وسأل صاحبتي كمان في
causes of unilateral acquired SNHL
وبعدين سألنا في كيسين طبعا مش عاجباه الاجابات ومحدش عاجبه اساسا

الكيس بتاعتي
بيقول واحدة حامل وبعد ما ولدت طفلها التاني حصل عندها
defect in hearing
what`s the cause
في الاخر طلعت الاجابة
otosclerosis

وسأل زميلتي لو في واحد عمل عمليه Piles
وحصله defect in vision????

في الاخر برده طلعت الاجابة autotoxic drugs

دا طبعا غير اننا قعدنا عنده يجي نص ساعة غير حرقة الدم والهزقة
يلا ربنا يوفق اللي لسه مدخلوش اى ان تي

Ahmed Saad Tiger
Nervana Abdel Raof السلام عليكم انا دخلت النهارده لدكتور أحـــــــمد مسعد ود
.محمد العقده د:احـمد سألأ ف الlarynx ,, Regions of the larynx Muscels
,,,, supra glottic carcinoma المريض لما يجي هيجي يشتكي من ايه وقال
لو كان التشخيص T3N0M1 هيكون ايه العلاج وكان عاوز ان ملوش حاجه
غير pallative ttt وايه ال signs وهشوفها ازاي w ahm 7aga to
...examine vocal fold motility سأل Ear طفل نام كويس وصحي
الفجر يعيط جامد بصيت عليه شكله كده هيتعمله myringtomy هو اصلا عنده
ايه * acute otitis media *طيب ايه ال indications of myringtomy و
ال secretory otitis medis *Signs w symptomsahm 7aga CHL ,,,,, ezay
b2a t confirm تدخل ف ال tympanometry TYPE B w PTA
  




Ahmed Saad Tiger
Nervana Abdel Raof بعد
كــــــــــــده د محــــــــمد العقــــــــده بيركز قوي قوي قوي
علي ال operations Tonsilectomy ,,, indications ,, complications
Unilateral nasal obstruction watery nasal discharge types
of suppuration of pharynx w ahm 7aga l acute w Chronic
...Retropharyngeal w ezay bn3ml drainage ll pus بعد كده سال ال
causes of perforation of nasal septum واول ما هتقول complication of
operation هيدخلك ف الseptoplasty
  


Yasmeen Mohamed
انا دخلت لدكتور محمد رشاد
طيب اوووي يارب كلكوا تدخلوله
سألني
contraindication of ear wash
ttt of secretory otitis media
deafness (most common cause)

وبعدين دخلت للأسف لدكتور محمد قطب
:(
سألني كتير اوي بس اي اجابه مش بتعجبه
cortical mastoidectomy!
c / i of ear wash
ولما قلت نفس اللى قلته في اللجنه الاولي معجبتوش
offensive ear discharge
عايز حاجه بتعمله غير
cholesteatoma w tumours

والكيس
واحد عملناله
wipper's test
فسمع في الودن اليمين اكتر
عايز اربع احتمالات
قلتله
CHL IN RT EAR
SNHL IN LEFT

بس خير ان شاء الله
اهم حاجه تكون اعصابكو هاديه وربنا يوفقكوا ويوفقنا كلنا يارب
  


Ahmed Saad Tiger
دكتور محمد رشاد
false rinne negative
Commonest cause of deafnes ... Wax
commenst cause of bil chl ... Otosclerosis
Indications and cotra of tonsillectomy
causes of chl



Ahmed Mohamed Arnous
النهارده الاى ان تى دخلت ل د محمود عطيه ود حازم بيسالوا web vestibular neuritis complication of otitis media compli of sinusitis parapharyngeal retropharyngeal atrophic rhinitis allergic rhinitis ear wash وبيقولوا ان carloric testمش موجوده ف الاير وش وهى موجوده ف الكتاب stridor otitis externaوجاوبتش كويس خالص وربنا يوفق المجاميع الجايه
  


Ahmed Saad Tiger
دخلت شفوي اي ان تي لد.شوقي المرسي سالني ف
d.d of memb on tonsil,nasal obst
antro choanal polyp,eth polyp
epistaxis ,para pharyngeal abscess
س دكتور كويس ودرجاته حلوة
اللجنه التانيه بقي للدجوي
unilat offensive nasal disch
otitic baro trauma
acute laryngitis
malignancy of nose
  




Dôctóòr Mâdã
انا دخلت اي ان تي لدكتورين كويسين وبصراحه معرفش اساميهم
والاسئله
causes of epistaxis
quinsy and its ttt
wax function and accumulation
how to know CHL -- rinnei test --
hoarseness of voice
-- laryngoscleroma not lead to hoarseness --
واتمني كله يبقي مبسوط يااارب
وتيجي الاجازه علي خير
  
  بالتوفيق ان شاء الله

Heba Safwat
أنا دخلت لجنة ........... ربنا يستر
دكتور محمود عطية و دكتور حازم إمام
malegnant otitis externa
ايه هي والعيان هييجي بيشتكى من ايه
وايه الـ signs و أعالج العيان ازاي
الدكتور عاش حياته معانا في ext ear
benign paraxysmal positional vertigo
العيان هيشتكى من ايه وايه الاسباب التانية اللى تعمل vertigo without hearing loss
و لو قلت vestibular neuritis يسأل ايه الفرق بين vertigo في الاتنين وايه مدته في كل واحد
وسأل كتير بس أنا نسيت

epistaxis
causes , arteries supply little's area & their origin
dif () ant & post epistaxis
والسؤال ده كان عايز anatomy يعني ايه الـ landmark اللى تقسم الـ nose إلى ant & post
و مش فاكرة الباقي بصراحة

pharyngeal suppuration
parapharyngeal abscess
retropharyngeal abscess acute & chronic
بالتفصيل وكل الأسئلة اللى ممكن تتخيلوها
causes , causative organism , source of infection , c/p , ttt
ده غير سؤال العيان هييجي يشتكى من ايه و كل حاجة ليه
وطبعا أنا مش فاكرة الباقي

maltiple papillimatosis
عايز الحاجاات اللى في المنهج كلها
وايه الاسم التانى ليها ولو في adult اسمها والعيان هيشتكى من ايه وأسئلة كتير نسيتها من كتر التوتر والشد العصبي اللى كنت فيه

بجد ركزوا على اناتومى بالذات النوز و الملغي بالذات الاكسترنال اير و ربنا معاكم

وربنا يستر عليناااااا


Nora Khreba
انا دخلت لدكتور على ابو بيه
ودكتور يوسف
traumatic perforation of drum(causes, characters&ttt)
fractures of temporal bone&the most injured nerve(facial)
indication of air wash(especially otomycosis)
atrophic rhinitis (causes all of them,symptoms&ttt)
what is the meaning of roomy nose
اهم سبب كان عايزه فى السؤال ده كان
syphilis
وسال كتير فيه مراحله وازاى بيعمل اتروفيك رينيتس والله اعلم طبعا ازاى بيعمل
تقريبا دى كانت كل الاسئله
لكن غيرى كتير اتسالوا فى
myringotomy
laryngeal papilloma
polyps of nose
angiofibroma



http://www.mediafire.com/?viz9qxt4707n74h  ni link utk slide multistation..sbg rujukan sahaja..(yg penting refer gambar2 yg jewe tangkap tu)


-dahsyatkan potensi dirimu, raih prestasi luar biasa-

Wednesday, June 29, 2011

Hari ini Hari ISRA' MIKRAJ

Assalamualaikum....

Dalam kalut bergelut dengan paper written ENT hari ini

Mungkin kita terlupa dengan kedatangan antara hari yang terpenting dalam tujuan penghidupan manusia

Lewat maghrib semalam membuka tirai 27 Rejab

Malam baginda Nabi Muhammad SAW melalui peristiwa diIsra' (perjalanan di malam hari) dan Mikrajkan (perjalanan naik ke langit)

Permulaan kita diperintahkan menunaikan rukun Islam kedua, lima kali sehari

Perlu ingatkan diri akan beberapa siri pengajaran yang boleh diperoleh, terutama berkenaan bagaimana baginda SAW diperlihatkan dengan peristiwa – peristiwa seperti;


· Kaum yang sedang bertanam dan terus menuai hasil tanaman mereka. Apabila dituai, hasil (buah) yang baru keluar semula seolah-olah belum lagi dituai. Hal ini berlaku berulang-ulang. Rasulullah S. A. W. dibertahu oleh Jibrail : Itulah kaum yang berjihad “Fisabilillah” yang digandakan pahala kebajikan sebanyak 700 kali ganda bahkan sehingga gandaan yang lebih banyak.


· Sekumpulan orang yang sedang memecahkan kepala mereka. Setiap kali dipecahkan, kepala mereka sembuh kembali, lalu dipecahkan pula. Demikian dilakukan berkali-kali. Jibrail memberitahu Rasulullah: Itulah orang-orang yang berat kepala mereka untuk sujud (sembahyang).


· Sekumpulan orang yang hanya menutup kemaluan mereka (qubul dan dubur) dengan secebis kain. Mereka dihalau seperti binatang ternakan. Mereka makan bara api dan batu dari neraka Jahannam. Kata Jibrail : Itulah orang-orang yang tidak mengeluarkan zakat harta mereka.


· Satu kaum, lelaki dan perempuan, yang memakan daging mentah yang busuk sedangkan daging masak ada di sisi mereka. Kata Jibrail: Itulah lelaki dan perempuan yang melakukan zina sedangkan lelaki dan perempuan itu masing-masing mempunyai isteri / suami.


· Lelaki yang berenang dalam sungai darah dan dilontarkan batu. Kata Jibrail: Itulah orang yang makan riba`.


· Lelaki yang menghimpun seberkas kayu dan dia tak terdaya memikulnya, tapi ditambah lagi kayu yang lain. Kata Jibrail: Itulah orang tak dapat menunaikan amanah tetapi masih menerima amanah yang lain.


· Satu kaum yang sedang menggunting lidah dan bibir mereka dengan penggunting besi berkali-kali. Setiap kali digunting, lidah dan bibir mereka kembali seperti biasa. Kata Jibrail: Itulah orang yang membuat fitnah dan mengatakan sesuatu yang dia sendiri tidak melakukannya.


· Kaum yang mencakar muka dan dada mereka dengan kuku tembaga mereka. Kata Jibrail: Itulah orang yang memakan daging manusia (mengumpat) dan menjatuhkan maruah (mencela, menghinakan) orang.


· Seekor lembu jantan yang besar keluar dari lubang yang sempit. Tak dapat dimasukinya semula lubang itu. Kata Jibrail: Itulah orang yang bercakap besar (Takabbur). Kemudian menyesal, tapi sudah terlambat.


Dan kita? Di manakah kita? Semoga Allah jauhkan kita dari tergolong sedemikian rupa...


Artikel asal

Artikel Isra' Mikraj 2


IKLAN:

Klik untuk tumbesaran lebih sihat

1) Sesiapa nak menempah barang2 sebegini untuk bawak balik Malaysia, sila-silalah menempah dengan Unit Ekonomi okeh?

2) Oh, ada wallpaper Jadual Exam kita, kot rasa nak boost up semangat belajar, juga bagi warning jangan mengadap laptop lama2 =)

3)Dan wallpaper ini juga! Menang kotor dengan meniru?



-dahsyatkan potensi dirimu, raih prestasi luar biasa-

Monday, June 27, 2011

SOALAN2 ENT

Assalamualaikum...

Soalan2 di bawah ni diperoleh dari seorang kawan arab yang baik hati

Untuk percaya ataupun tidak adalah terpulang masing2

Sekadar berkongsi pada yang mahu =)

EAR (40 marks)

Bells palsy
Otoscelerosis
Meniere's disease
Traumatic rupture of drum
Temporal bone fracture
Symptomatology


NOSE (30 marks)
-All are important
(Maknanya bolehlah rujuk soalan2 kat pengumuman yang minato dah buat sebelum ni)

PHARYNX
Juvenile nasopharyngeal angiofibroma
Nasopharyngeal carcinoma
Adenoid
Tonsillitis (Acute,chronic)
Membrane on tonsils
All suppuration (especially Peritonsillar abscess-Quinsy)


LARYNX
Glottic carcinoma
Laryngomalacia, laryngocele
Acute epiglottitis, Laryngotracheobronchitis-Croupe
Laryngeal paralysis
Symptomatology

4 OPERATIONS are important, especially indication and complication
Tonsillectomy
Tracheostomy
Adenoidectomy
Myringotomy

Wallahua'lam~ Apa2 hal, jangan percaya bulat2 mahupun petak2 dengan benda2 yang kita tak berapa pasti. Takut kecewa kemudian hari =)

Allah jualah sebaik2 sandaran harapan dan keyakinan


-dahsyatkan potensi dirimu, raih prestasi luar biasa-

Thursday, June 23, 2011

pengumuman ENT 2

Pemarkahan ENT:
Exam Markah
Esei 100
MCQ midterm 40
Multistation 36
Oral 20
Logbook 4

Total 200


Format Esei:
Pembahagian peratus bagi setiap topic yg akn masuk dlm peperiksaan,
Ear 40%
Nose 30%
Pharynx & Larynx 30%


NB;


1. Tajuk2 yg telah dimansuhkan tidak akan masuk dlm xm samada esei mahupun oral xm.

2. Tajuk oesophagus dan phoniatric disorder telah dimansuhkan.

3. Untuk soalan discuss dan short account, point yg penting mesti ditulis adalah smua yg ada di bwh tajuk itu.Cthnya, def, cp, co, pf, tt, dd, aetiology dan lain2.

4. Untuk soalan Diagnosis, point yg penting mesti ditulis adalah sign, symptom, investigation dan Differential diagnosis.

5. Untuk soalan Management, point yg penting mesti ditulis adalah treatment dan Diagnosis(lihat point no 4 di atas).

Format Multistation Xm:

1.Tempat di hospital ENT, di dlm dewan kuliah aras 2(nnti sya kompemkan balik dgn doc).

2.Kita semua akan ditempatkan di dlm dewan kuliah di hospital itu dan peperiksaan akan dijalankan di mana gambar2 itu akan ditayangkan di hadapan kita smua dan kita akan jawab soalan yg diberikan berdasarkan apa yg tertera dihadapan(bermaksud tiada pergerakan spt xm praktikal forensic ataupun praktikal ophtal).

3. Jawapan dlm bentuk bertulis(subjektif), bukan dlm MCQ.

4. Ada 12 slide akan ditayangkan dihadapan.Setiap slide diberi msa 2 minit dan jumlah markah bagi setiap slide adalah 3 markah.Total markah multistation=36 markah.

Format Oral Xm:

1.Tempat di Hospital ENT( nnti sya kompemkan balik).

2.Doc TIDAK akan tnya topic yg Dimansuhkan.

3.Tiada praktikal xm di dlm oral. Hanya teori sahaja.cth, kita msti tahu apa itu Rinne test atau weber test dan test2 yg lain.

4. Utk oral xm hnya 2 org doc shaja yg akan examined kita.

5. Diingtkan utk bwa Logbook Ent ketika oral xm dan multistation.

6. Logbook kamu smua ada dibwh jagaan GEN 3, dan akan diedarkan iallah sblm hari xm multistation dan oral.


p/s : sebarang permasalahn boleh menghubungi aie terus di talian HOTLINE
0115819535 ,atau menjerit sakan dekat shoutbox dkt blog 3G....

p/s 2 : kredit kepada aie



aie tengah wat peace dekat mata dia,,, :-)


-dahsyatkan potensi dirimu, raih prestasi luar biasa-

pengumuman ENT

tajuk2 yg agak penting :

angio fibroma

nasopharyngeal carcinoma

adenoid

quinzy

PPA

diphteria

tonsillitis

memb on tonsil
جاى باذن الله

ind of tonsillectomy

dysphagia

دى اسئلة ال
PHARNEX
بتاعة د على







laryngeamalacia

acute epiglotitis

acute laryngea-tracea-bronchitis

FB inhalation

glottic carcinoma

AE & CP of vocal cord paralysis

ind &comp of trachestomy

stidor

horseness of voice

دى اسئلة
larnyx

بتاعة د على






choanal atresia***
***csf rhinorrhea
***oro antral fistula
*acute sinusitis
...*chronic sinusitis
***fungal sinusitis

antrochoanal polyp
***allergic rhinitis
FB
septum
**ethmoidal polyp
***antrochoanal polyp
***nasal obstruction
***nasal dischargeر

fructure
squamos cell carcinoma
atrofic rhinitis

دى كل اسئلةد\على

فى nose
,







EAR

bells palsy
otoscelerosis
menier
ASOM
OME
T-T CSOM
A-A CSOM
traumayic rupture of drum
fracture base skull
otitic barotrauma
ramsy hunt
frunclosis
malignanat O.E
F.B EAR
otomycosis
rinnie

all symptomatology





الاتى كللللللللله اسئلة دكتور رشاد اخر محاضرة و دى مهمة اوى و بعدها اسئلة دكتور الديجوى


minier

otits media

otoscelerosis

myringotomy

ramsy hunt

epistaxis

septum

rhinosinusitis

دى الاسئلة اللى د رشاد اكد عليها فى المجحاضرة و هيا ان شاء الله فى الامتحان
:))

ربنا معانا جميعا ان شاء الله




Pharynx
peritonsillar absces (quinsy)
membranes on i tonsil
ulcer of i pharynx,oral cavity
I.M infectious mononucleosis
complication of tonsillectomy
adenoids
parapharyngeal absces
ludwig's angina.
membranes on i tonsil
ulcer of i pharynx,oral cavity
I.M infectious mononucleosis
complication of tonsillectomy
adenoids
parapharyngeal absces
ludwig's angina.


-dahsyatkan potensi dirimu, raih prestasi luar biasa-

Wednesday, June 22, 2011

IMPORTANT!





Salam alyk.. ni slide-slide ENT yang diprovidekan oleh pelajar-pelajar arab.


1) requirement microsoft office 2010 ( bley je kalo de 2007 ) -auto view.
http://www.mediafire.com/?viz9qxt4707n74h


2) requirement microsoft office 2007 or less
http://www.mediafire.com/?g15gtl6zc33tj43





-dahsyatkan potensi dirimu, raih prestasi luar biasa-

Tuesday, June 21, 2011

target soalan oral commed 2011~





child program
indoor air pollution
risk factor of cancer

seroprophylaxis
risk factor & prevention of type 2 DM
pneumoconoiosis
viral arthropode borne disease

def of carrier &its importance&disease has all types of carriers(typhoid) &diseses that dont have carriers
when you travel to SUDAN which vaccine should you take (yellow fever .meningeococcal)&specific prevention of each of them &for malaria
egypt &yellow fever
major 3 risk factors for coronary h ds
common defficiency in child bearing period (iron deficiency anaemia&its causes )
major environmental problems in egypt
def of occupational health &its importance for doctors
def of PHC &the meaning of community participation

bacterial contact diseases (anthrax ,tetanus) s2ltny f anthrax
cassion dse
chain of infection enumerate bs
8ways to reduce cancer f nutrition

dr nabil juzeif
1-levels of prevention..طبق دا علي مرضcomm or non commودا سؤال زميلتي اللي معايا وانا قاللي طبقيه علي cancer
2-caisson dse
3- raynauds dse& its prevention
4-diff() elimination eradication&control...then explain control
5-vaccination..def&types
6-immunity
7-water..sources of pollution
8-causes of water pollutio
9- international measu

reservoir of infection
و tuberculin test
وال effects of high temperature
وال post exposure prophylaxis of rabie

emerging,reemerging
evaluation of health services
bact droplet dse
prevention of meningitis

reservoir of infection
viral contavt dses
...coronary heart dses
health facilities providing phc
physical occupational dses
feeding of geriatric

pattern of occurence of dse
feeding og pregnant
geriatric problem
biological hazard
air pollution types
1ry prevention of cancer

nternational measures for traveller
cancer risk factors
common child illness in egypt
global environmental problems
viral food & water borne diseases
vibration

pneumoconiosis ( def .
types
complication )
def of mesothelima
effect of expousure to high pressure
def of survey
schistsoma survey
...prevention and cotrol of schistsoma
risk factor of type 1 DM
type 2 DM
coronary heart disease

p/s: sumber dari fb budak-budak arab. de yg berulang. masing-masing screen sendiri ok. credit to hanif mahamud..


-dahsyatkan potensi dirimu, raih prestasi luar biasa-