Friday, April 29, 2011



JADUAL PEPERIKSAAN TAHUN 4 KONVENSIONAL 10/11
FORENSIC AND TOXICOLOGY
1
END ROUND EXAM (mcq)
19/5/2011
KHAMIS

2
PRAKTICAL EXAM
27/5/2011
JUMAAT

PUBLIC HEALTH AND COMMUNITY MEDICINE
1
ESSAY PAPER 1
15/6/2011
RABU
10 PAGI
2
ESSAY PAPER 2
18/6/2011
SABTU
10 PAGI
3
MCQ
19/6/2011
AHAD
2 PTG
4
ORAL
23/6/2011
KHAMIS
8 PAGI
ENT
1
ESSAY
29/6/2011
RABU
10 PAGI
2
ORAL AND CLINICAL
2/7/2011
SABTU
8 PAGI
OPHTALMOLOGY
1
ESSAY
12/7/2011
SELASA
10 PAGI
2
ORAL AND CLINICAL
14/7/2011
KHAMIS
8 PAGI
FORENSIC AND TOXICOLOGY
1
ESSAY PAPER 1
21/7/2011
KHAMIS
10 PAGI
2
ESSAY PAPER 2
26/7/2011
SELASA
10 PAGI
3
ORAL
27/7/2011
RABU
8 PAGI
P/S : exam HUMAN RIGHT dijadualkan pada 30/5/2011. Sebarang perubahan akan dimaklumkan kemudian
p/s : sebarang pertanyaan berkenaan format exam ( contohnya oral dan clinical ENT cmne??), bolehla dirujuk kepada ketua serta penolong ketua kelas


-dahsyatkan potensi dirimu, raih prestasi luar biasa-

Wednesday, April 27, 2011

jadual 4th week Forensic

* 1/5 cuti pekerja

-dahsyatkan potensi dirimu, raih prestasi luar biasa-

Tuesday, April 26, 2011

Exam Forensic

Bismillahirrahmanirrahim..

About forensic
1) round
-quiz
-forensic report x1
-mcq

2)latihan klinikal di emergency hospital
-report toxicology x2
-report forensic x1

3) final*
-final forensic 50m
-final toxicology 50m

kaedah soalan essay sama macam exam patho.

ni salah satu dari contoh yg diberikan oleh DR. OSAMA
dan dah dicomfirmkan oleh forensic department.



dan bagi jadual emergency hospital spt berikut:

markah keseluruhan forensic =200m




-dahsyatkan potensi dirimu, raih prestasi luar biasa-

Monday, April 25, 2011

3rd week forensic

*vacation 23-24-25 (sabtu -ahad-isnin)

-dahsyatkan potensi dirimu, raih prestasi luar biasa-

Saturday, April 23, 2011

BUAT BATCH 07/08~




Malam td..xleh tido...


Tibe2...teringat cite Kejora & Bintang...


Ibu Hanifah yg jahat bangat...


Bintang yg blur2...


Kejora yg lagi la blur...


haha...


sinetron yg amat amat amat panjang.cess.keh3



khas buat peminat2 cite nih,tgklah video tuh!

err..nak dedicate bley?nak dedicate lagu ni untuk 1 batch gen 3 (erk..)..rakan2 tutor...sahabat baik sahabat jahat..yg tgh study tu..yg tgh tepon mak,tepon ayah...yg tgh wat past year...yg tgh ngumpat...yg tgh relax2...yg tgh tgk2 camera die..yg tg xde makanan nk mkn malam2 ngahaha...dah.



-dahsyatkan potensi dirimu, raih prestasi luar biasa-

Thursday, April 21, 2011

SC datang lagi 2







tarikh : 23/4/11 ( sabtu)
masa : pukul 6.45 ptg
tempat : vistana elfateh ( umah zul, saiful aqmal, wan amiruddin serta faris sepupu
mektah a.k.a fattah).. jgn marah ar fattah,,, >-<

sila bawa bersama quran terjemahan masing2...

p/s : saje letak gambar futsal sc ari tu... nampak smart :-)

-dahsyatkan potensi dirimu, raih prestasi luar biasa-

DAYLIGHT SAVING CANCELLED




Egypt's interim cabinet decided on Wednesday to cancel daylight saving time after a poll posted on its website showed the majority of Egyptians would approve the cancellation.
The decision came during a cabinet meeting, government sources told Al-Masry Al-Youm. Egypt was scheduled to change its clocks on the last Friday of April.
A poll created by the government on its website showed that 80 percent of participants preferred to cancel daylight saving time, which has been in effect since 1988. It usually lasts from the end of April to the end of September.
Prime Minister Essam Sharaf’s media adviser, Ahmed al-Semman, said on Sunday that daylight saving time brought no economic benefit. It also disturbs schedules of arrivals and departures at the airport, he said.

-dahsyatkan potensi dirimu, raih prestasi luar biasa-

Monday, April 18, 2011

Nikmat dan Peringatan..

video

Assalamualaikum wbt.kawan-kawan dah tengok video kat atas??
Marilah kita sama-sama muhasabahkan diri kita masing-masing. Maaf kerana saya lebih suka mencetuskan persoalan agar kita dapat perbanyakkan berfikir.
Kawan-kawan, sudah berapa lama ya kita hidup?Kebanyakan dari kita sudah berumur 22 tahun pada tahun ni.Ada juga yang masih 21 tahun akan tapi ada juga yang telah pun bertambah umurnya lebih 2,3 tahun.

Dalam mengenang umur kita yang telah pun bertambah-tambah ni.Pernah tak kawan-kawan semua memikirkan kembali dan cuba mengira betapa banyaknya nikmat yang telah Allah bagi pada kita?

Nikmat dapat membuka mata, nikmat dapat menghirup udara, nikmat dapat menyentuh barang-barang yang ada.Itu baru sedikit yang saya mampu katakan.Kalau kita cuba nak kira juga.Memang sampai bila takkan habis.Panjangnya memang kalahlah Sungai Nil di Mesir ni.

Kemudian pernah tak kawan-kawan sekalian terfikir kenapa Allah bagi nikmat-nikmat yang teramat banyak ni kepada kita?Seorang manusia.Kalau dia tak nak bagi pun tak apa.Memang betul ada antara kita yang nikmat yang dia ada kurang dari orang lain.Tapi pernah tak kawan-kawan semua terlintas dan memikirkan kenapa?

Mengapa ya ada orang yang Allah tarik sedikit nikmatnya.Allah itu Maha Adil kan.Jadi mengapa ya Allah tak buat semua orang sama rata.Semua orang diberi nikmat kaki tangan, nikmat dapat hidup senang dan sebagainya. Mengapa ya begini? Betapa banyaknya nikmat yang telah Allah berikan pada kita tetapi kita kurang menghargai nikmat yang ada.Kadangkala sampai mempersoalkan mengapa hidup aku tak sesempurna si fulan atau si fulan itu. Nauzubillah..Kufur nikmar sudah begitu.

"Kami akan menguji kamu dengan keburukan dan kebaikan sebagai cobaan (yang sebenar-benarnya) dan hanya kepada Kamilah kamu dikembalikan.” (Al-Anbiya’: 35)

Jadi sebenarnya walau apa pun nikmat yang Allah bagi dalam dunia ni kita kenalah bersyukur dan memahami bahawasanya segala nikmat dan segala apa yang kita rasa tidak nikmat itu semuanya ialah ujian semata-mata.

Perjalanan hidup kita tak panjang mana sebenarnya.Bila-bila boleh Allah tarik nyawa kita ni.Rapuhkan? Kejap je tiba-tiba manalah tau dalam tidur atau sedang jalan-jalan ke Allah tarik nyawa kita. Sedia ke tak kita masa itu? Jadi kawan-kawan ingatlah belum terlambat masa untuk sedar dan membetulkan diri kita sendiri.Semua orang ada khilaf masing-masing.Tiada siapa yang sempurna kecuali Nabi Muhammad SAW sahaja yang maksum.Itupun Allah ada juga menegurnya di dalam Quran.Kita ini pula yang lagi banyak khilafnya bagaimana? Fikir-fikirkanlah..

Dan Tidaklah Aku Menciptakan Jin dan Manusia Kecuali untuk Beribadah Kepada-Ku (Adz Dzariyat : 56)

-dahsyatkan potensi dirimu, raih prestasi luar biasa-

jadual exam

jadual exam dah keluar..ambil cakna ye kawan-kawan~

click to view

click to view



-dahsyatkan potensi dirimu, raih prestasi luar biasa-

Sunday, April 17, 2011

MASIH INGATKAH LAGI?? ( VERSI IKHWAH )


satu hati..
zaman kat ukm
apekahh??
for us..fwenz 4eva~



happy friends~
jalan.jalan..jgn tolak2..
mr bullet..ehemm~




rest for the day~
wafi berlari-lari anak~
jangan lari dah ea pasni..=P
ehh! ke sini kamoo~




bila la dapat jumpe lagi..
ukhuwwah forever..



sifat penyayang sotd~
sabar menanti..


friends forever~





MASIH INGATKAH LAGI?? (VERSI AKHAWAT)

tunggu dinner ke?? =)
excited sume nak bergambar~
riadah ramai-ramai


peace!habis dah round ophthal~
sambutan hari raya di istad~



khusyuk kak amani kite n kak farah
smile!!













Saturday, April 16, 2011

Bless The Bliss !

When the bliss have fun in the sun!

By sun, we mean, the real hot sunny sun!

Yup, sangat mengujakan apabila lady-lady gen three dijemur teruk secara berjemaah di bawah sinaran cahaya mentari pada pagi Jumaat lepas. Pagi yang indah dikhabarkan bermula pada pukul 8.00, berlangsung sedikit tersasar dari waktunya. Itu perkara biasa, kerana semua pun excited menunjuk bakat terendam memasak dan menyediakan juadah sarapan yang sungguh… (siapa yang pergi sahaja tahu apa yang ditelan…)


Memulakan pagi yang cerah dengan senam robik pimpinan jurulatih import khas dari Korea, semua berlagak ceria bak Rosalinda pada awal sesi, termasuklah dua warga genit The Bliss, Hibriyah dan Balqis yang tak henti berjoget-joget sehingga ke alunan muzik terakhir. Senaman yang memakan masa hampir 30 minit itu disambung pula dengan permainan bang bang boom aka bola beracun, yang menyaksikan Kumpulan 2 dibelasah teruk Kumpulan 1 selama tak sampai pun 15 minit. Syabas Kumpulan 1! =)


Waaa! Bukti muka excited Hibriyyah, lambang gembira dapat joget2

Permainan seterusnya adalah So You Think You Can Draw, yang mana dua kumpulan dikehendaki berbaris, kemudian orang paling hadapan sekali diminta melukis situasi yang diberi, dan diikuti setiap orang di belakangnya diminta meneka situasi tersebut dengan cara melukis juga, sehinggalah individu terakhir dalam barisan diminta memberi gambaran situasi dengan tepat. Permainan ini nyata milik Ahli kumpulan 2, yang sekurang-kurangnya dapat meneka secara samar-samar situasi yang diberi, berbanding kumpulan1 yang agak jauh tersasar dari jalan sebenar. Budak-budak Group 2 memang hebat melukis, Group 1 mungkin hebat berimaginasi=)



Situasi 1; Kapal Titanic terlanggar iceberg lalu terbelah dua





Outcome kumpulan 1: Sotong kurita berbentuk kepala robot segiempat di waktu Summer (??? Tak tahu nak relate dan cerita macam mana…)

Outcome kumpulan 2: Kapal langgar iceberg di bawah panas cahaya matahari

Situasi 2; Majlis Graduasi Pelajar Universiti Mansurah

The Futuristic, Imaginastic, Fantastic Group 2 way of thinking! =)

Outcome Kumpulan 2: Ikhwah pakai songkok, baru balik solat Jumaat, jalan2 kat court di Istad

Outcome Kumpulan 1: Memetik bunga di taman untuk diberi kepada awek ketika mengunjungi rumahnya (???? Sekali lagi tak tahu nak relate macam mana… n sorry, no picture to show according to law of shameness )

Memang gelak tahap hyper! Dan last game adalah regu. Kedua-dua kumpulan mempamerkan aksi hebat, tetapi Kumpulan 1 masih mendahului kerana dapat meneka kebanyakan situasi dengat tepat. Tahniah2! Dan acara akhir dan wajib mestilah makan! Eh tapi sebelum itu sedikit pengisian diberi oleh Cik anilailme, yang berkisar tentang Revolusi, dan kaitannya dengan kita.

Antara pesannya adalah apabila kita selalu bernafsu mengisi masa-masa kita dengan aktiviti duniawi yang bakal kita tinggalkan di belakang, tanpa sedar kita langsung tak bersemangat untuk berusaha topup amal dengan dunia akhirat yang bakal kita jejak di hadapan, yang makin hari kian dekat jaraknya. Hurm, sangat terkesan~ Semoga ada ibrah yang diperoleh semua=)


Dan acara paling ditunggu-tunggu, Branch! (Kombo Breakfast+Lunch) Tak nak type panjang, let picture do the talk… =)











The list goes like this: Those scrummylecious food,choc cake,food again,buah melaka+kuih kiub kuning terapung-apung di dalam air,puding roti,salad telur,sandwich tuna,mee goreng super sedap~


Sangat seronok rasanya menjadi sebuah keluarga yang bahagia sebegini! Tahniah kepada 'orang kuat' The Bliss, terutama K.Radziah, Tasnim n Aisyah~ InsyaAllah, semoga next The Bliss meeting akan segembira ini, bertambah meriah jika semua ahli keluarga The Bliss boleh hadir, dan kita semua memperoleh nikmat naungan sayap2 malaikat dalam majlis ilmu bersama. Semoga ukhuwah ini terus utuh Ya Allah... ameen~

Part of us, smile blissfully !

"Peace! till we meet again, see you!" Balqis said~


*Sorry for the unedited picture, also the rojak manglish language*

-dahsyatkan potensi dirimu, raih prestasi luar biasa-

Wednesday, April 13, 2011

SC datang lagi !!!

Alhamdulillah, isnin lepas, berlangsunglah dengan jayanya SC batch gen 3 versi ikhwah.. majlis dimulai dengan sedikit tahlil kepada saudara abdul fattah hamzah, yg baru kehilangan ayahanda tercintanya,,, seterusnya, sedikit `pencerahan` dengan video tazkirah serta pembacaan kitab ... tajuk yg dibincangkan adalah bab akidah yg merupakan topik penting bagi kita umat islam...

so, nak pendekkan cite,, here`s are some pics plus a very magnificient video... hope we gain lot of benefits from this video... >-<






















-dahsyatkan potensi dirimu, raih prestasi luar biasa-