Friday, December 25, 2009

Kehadiran Pelajar

Assalamualaikum wbt

apa khabar study?

okeeh nak terangkan tentang kehadiran ke kuliah dan praktikal.



  • bagi sesiapa yang tidak datang 3 hari berturut2 akan dapat surat dari gamaah.
Ketua batch bagi konvensional iaitu Muhammad Hanif bin Nawawi akan meminta Dr nesreen utk buat surat itu.

  • kehadiran setiap pelajar mestilah mencapai paling kurang 14 hari dalam sebulan.
  • kehadiran pelajar yg kurang dari 70% ditekan kan untuk tidak boleh ambil peperiksaan, dan ini akan dilaporkan pada Dr nesreen.
NB arahan dari ketu

8 comments:

~BeInIsNeIn~ said...

waalaikumussalam...

study x ok... masih mencari ruang untuk lebihan masa..

sedikit soalan...
1) adakah 70% tu mengikut subjek? atau secara keseluruhan (semua subjek skaligus)..?

2) kalau kelas sebulan mmg kurang dari 12 hari.. so ade pengecualian kn?

3) kehadiran ni... ikut 3 hari berturut2?? atau 3 kelas berturut2? sebabnye... kalau tgk kelas kite... pagi ade kelas, then later ade lab dalam hari yg sama... so kalau datang each 1 pn kire datang hari la jugak kn?

peace2~!!

silekan jawab wahai meja ketua kelas (ataupun ajk unit akademik)

berus dan cat said...

saye tak setuju bende ni.

zulhakimi said...

salam
saya muhamad zulhakimi b samsudin di tanggungjawabkan sbg ketua kelas tahun tiga tahun 09/10 menyatakan kembali semua yg telah diberitahu diatas hanyalah perangkaan dari ketua conventional.. dan kini penyataan tersebut sdg dibincangkan dlm mesyuarat akademik..

saya bersetuju dgn pendapat anda semua..slagi ia tidak menjejaskan manfaat semua.. sgla perlaksanaan tertakluk kpd keputusan unit akademik.. maaf atas segala kesulitan...

~BeInIsNeIn~ said...

hehe... maaf kalau soklan sye terbawa satu fenomena pulak... saya sangat2 bersetuju dengan cadangan ni..

ni satu cara nk attract budak gi kelas dan membasmi gejala ponteng kelas.. dan jugak boley jadi satu pengajaran yg sangat penting kat diorg.. just nk penjelasan perlaksanaan je..

terima kasih..

Mafia Soleh said...

mas jom gi kuliah~

(argh ak ajak org gi kuliah??~)

berus dan cat said...

in case kalu org tu sakit,then x dtg kuliah,maybe masuk ward,then kne sound ngn dr nesreen,then xleh amek exam,padahal die dah prepare.so camne?x ke kesian tu?sakit tau main pakse2 mcm ni.kn?

Mafia Soleh said...

aduh mas~

complx sgt tu
relek sude

~BeInIsNeIn~ said...

hahaha.. kalau ade kes, inform je kat ketua kelas... insya allah pcm x terlalu rigid sampai langsung x tolerate gitu... kn?

ape pn, tunggu la kata putus kepimpinan nnti...